juf Griet

juf van de anderstalige nieuwkomers

Hallo, ik ben juf Griet (Hautekiet).

 

Jullie mama’s en papa’s kennen mij misschien nog, want ik gaf reeds 10 jaar les op Mozaiek in de 2de, 3de en 4de klas. Ik heb met nog verschillende oud-leerlingen contact, wat ik heel leuk vind.

 

Ik ben een hele tijd weggeweest om een nieuwe uitdaging aan te gaan en dit schooljaar start ik met veel plezier terug bij Mozaiek als ondersteunende GAN- en SES-leerkracht.

 

Ik woon in Borgerhout met mijn heerlijk gezin, bestaande uit dochter Roos (18), zoon Bas (16), vriend Geert , hond Diesel en kat Pippa.

 

Het liefste wat ik doe is frullen en prullen: inrichten, haken, oude spullen recycleren,…I love it !

 

Ik ga ook zeer graag met mensen om (jong, oud,bruin, roos,…maakt niet uit) en zal steeds proberen het positieve in mensen te zien. Complimentjes geven vleugels !

 

Contact: Griet.hautekiet@gvbsmozaiek.be

 

meester Kenny

meester van de anderstalige nieuwkomers en zorgmeester in 4

Hallo allemaal !

 

Ik ben meester Kenny en op onze school begeleid ik kinderen die nieuw zijn in België: de anderstalige nieuwkomers. In onze klas leren wij de beginselen van de Nederlandse taal. Deze kinderen komen in België terecht omwille van verschillende redenen en maken enorme veranderingen door: een nieuw land, nieuwe mensen, een nieuw huis, nieuwe culturele normen en waarden, minder zon, kortere dagen, koudere temperaturen en ga zo maar verder. Vaak hebben deze kinderen vrienden en familie achtergelaten en zorg ik er samen met andere meesters en juffen voor dat ze warm ontvangen worden op school, de Nederlandse taal stapsgewijs verwerven en de tijd krijgen om open te bloeien tot wie ze werkelijk zijn.

 

Warm, inlevend en luisterend communiceren met onze nieuwkomers is mijn grootste troef op school. Ik durf eens gek uit de hoek te komen en nodig jou uit om hetzelfde te doen. Tijdens warme dagen vind je me vaak terug in een park op het gras met een boek in mijn handen.

 

Ik ben gek op reizen met de fiets. Zo heb ik al duizenden kilometers met de fiets afgelegd, heb ik ontdekt dat alle wegen daadwerkelijk naar Rome leiden en heb ik het meest zuidelijke hoekje van ons continent bereikt. Onderweg ontmoet ik moedige mensen en samen delen we verhalen en voedsel met elkaar. Daarnaast ben ik een grote liefhebber van flamencomuziek en studeerde ik de kunst van de flamencogitaar in Zuid-Spanje.