Veel leerlingen van onze school deden mee aan de wedstrijd 'de wondere pluim'. Fotograaf Jeroen Broeckx kwam foto's trekken van onze leerlingen in actie. Vorige jaar wonnen twee van onze leerlingen een prijs. Benieuwd? Kijk verder onder de foto's.

 

schooljaar 2020 -2021

2 leerlingen van onze school vallen in de prijzen bij de schrijfwedstrijd 'de wondere pluim'!

 

Een verhaal schrijven is best moeilijk! Hoe begin je eraan? Bedenk je een verhaallijn? Een slot? Wie zijn de personages? Hoe maak je het spannend?

79 kinderen van onze school zochten dit uit door mee te doen aan de wedstrijd van de wondere pluim. Ook 34 andere scholen en 5057 andere kinderen namen deel. Onze ouderjury las en koos voor onze school 6 verhalen per leerjaar (3 van kinderen met als thuistaal Nederlands en 3 van kinderen met een andere thuistaal). Sommige verhalen hadden als onderwerp een bijzonder voorwerp uit het MAS dat we tijdelijk in de school tentoonstelden, een bundeltje pluimen.

Na de selectie door een professionele jury bleven er van de 35 scholen 48 verhalen over. Daarvan waren er 2 verhalen van onze school. “De wondere pluim van overal en nergens” van Juul uit het 5de leerjaar en “Het wonder” geschreven de Farah van het 6de leerjaar. Zij behaalden een plekje in de finale samen met 4 andere kinderen in hun reeks. Juul behaalde zelfs de 1ste prijs in zijn reeks.

We zijn trots op jullie prestaties! We wensen jullie veel schrijfgenot en kijken uit naar jullie volgende verhaal. Proficiat!

Onze school doet mee met 'de wondere pluim' een schrijfwedstrijd voor leerlingen van het 1ste tot het 6de leerjaar. De kinderen nemen deel op vrijwillige basis. Het thema kunnen ze zelf kiezen, de lengte van het verhaal ook én … ze mogen fouten schrijven. De creativiteit werkt in onze hersenen immers anders dan het toepassen van de regeltjes voor spelling en grammatica. Voor meer info klik hier.